Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O as tai zinau grupes vada - Kesarauska..........

    Comment


      Parašė normalus Rodyti pranešimą
      kol bus rengiamas tech projektas, sala tures buti paruosta statyboms. taigis, niekas nebus stabdoma. tech projekto paruosimas gali uztrukti apie 4 menesius. salai paruosti laiko bus kaip tik. tokias zinias turiu.
      Tikiuosi, kad žinai, ką sakai.. Beja, iš kur tokios žinios ir žodžiai "bus rengimas"? O jei nutrauks derybas, kas tada?


      Ir šiaip grįžtant į šios dienos įvykius, prisimenu, kaip praėjusią savaitę internetinėse svetainėse mirgėjo užrašai, kad derybas vilkina savivaldybė, delsia ir tt.. O šiandien Kauno derybų grupės atstovai pareiškia,kad derybas vilkina prancūzai, neva per savaitę nieko naujo.. Tai ponai tarybos nariai, norėtųsi paklausti, ką veikia valdžia trečius metus nuo to laiko,kai areną nuspręsta statyti saloje???
      Pora žodžių apie žiniasklaidą... Koktu klausyt, kai geriausiais LT save laikantys TV kanalai, laikraščiai ir tt. skelbia tokią netiesą tūkstančiams gyventojų.. Ir kas blogiausia,kad iš to ir formuojasi daugumos gyventojų nuomonė - nušviečia blogai, blogai ir galvoja..
      Beja, kas galit ryt Žinių radijo paklausykit.. Aš negalėsiu ryt.. Įdomu,ką Garbaravičius pasakys..
      Tiek šiam kartui.. Laukiam rytojaus..
      Paskutinis taisė jasha; 2007.05.29, 22:25.
      Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

      Comment


        Paziurejau trumpa istrauka delfyje, kur kalba Kupcinskas ir kazkoks pensininkas. Na is kalbanciuju intonacijos matosi, kad derybos bus nutrauktos. Toks jausmas, kad jie visiskai nenori ju issaugot:/

        zodziu liudna...

        Comment


          tas pensininkas tai tikras Zalgirio fanas, per EL rungtynes visada buvo galima pastebeti.. Nesuprantu kas jiems nutiko? Juk kaina sumazino kaip reikiant, iki tiek kiek norejo. Tai negi jau buvo nupirkti Rakausko ir pareiske ultimatuma francams tikiedamiesi, kad jie nesumazins ir nutreauks, o tada gales statyt rakauskas skardine. O kai sutiko sumazint vel iesko ultimatumu, kad francai nutrauktu, atseit derybos nutruko del francu kaltes..........

          Comment


            Salia Megos 2008m. turi atsidaryt Senuku imoniu grupes ofisu centras, o dar ir arenos jie nori salia... Gal ir yra savivaldybej ir toj derybu grupej, keli "suinteresuoti asmenys", kurie nenori arenos saloje, bet svarbu kad ju balsai nebutu tarp svariu.

            Comment


              „Turiu pasakyti, kad vieši pareiškimai skiriasi nuo to, kas dėstoma laiške. Mes svarstome, ar toliau verta tęsti derybas. Jei konkurso dalyvis įsipareigos rengti techninį projektą savo lėšomis, tai mus paskatintų rimtesnėms deryboms. Prancūzų derybų grupė supranta, kad savivaldybė nemokės daugiau nei numatyta įstatyme. Laiške rašoma, kad nėra garantijų dėl reikiamo finansavimo gavimo. Taip pat BBI sutinka svarstyti alternatyvų, ekonomiškesnį projektą, suprastinant dabar esamą. Svarstome, ar verta tęsti derybas, nes nėra konkretumo ir negauname atsakymų į mums rūpimus klausimus", - sakė Kauno meras A.Kupčinskas.
              Konkrečių atsakymų ir nebus tol, kol nebus parengtas detalus techninis projektas. Tai meras turėtų suprasti. Nė vieni nenori finansuot to projekto rengimo. Jei parengus jį Savivaldybė atsisakys projekto, prancūzams bus nuostolis, todėl manau, kad turėtų priimti kompromisą ir jį turėtų finansuoti bendrai.

              Kita vertus BBI buvo nurodę, kad garantuoja papildomo finansavimo gavimą, laiške šių garantijų jau nebėra. Nieko nuostabaus, kad Savivaldybė nenori rizikuoti. Jei lauksim pusę metų, o paaiškės, kad finansavimas nebuvo gautas...
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Konkrečių atsakymų ir nebus tol, kol nebus parengtas detalus techninis projektas. Tai meras turėtų suprasti. Nė vieni nenori finansuot to projekto rengimo. Jei parengus jį Savivaldybė atsisakys projekto, prancūzams bus nuostolis, todėl manau, kad turėtų priimti kompromisą ir jį turėtų finansuoti bendrai.
                Teisingai mastai, bet suprask, kad kai perki preke, juk turi zinoti jos kaina. O kaina dabar svyruoja simtais milijonu, tai i viena puse, tai i kita. Ir is principo ji ta pati, tik is vienos kisenes dedama i kita.

                Kita vertus BBI buvo nurodę, kad garantuoja papildomo finansavimo gavimą, laiške šių garantijų jau nebėra. Nieko nuostabaus, kad Savivaldybė nenori rizikuoti. Jei lauksim pusę metų, o paaiškės, kad finansavimas nebuvo gautas...
                Prancuzai jau irgi tvirto pasitikejimo nekelia. Viena diena dievagojasi kad bus taip, kita diena jau tik tarp kitko. Situacija baisi, rizikuoti ir dar laukti puse metu ir tiketis, kad viskas gausis sklandziai arba dabar skelbti nauja konkursa. Juk neatmetamas ir tas variantas, kad po puses metu reikes skelbti nauja konkursa. Zodziu, issvaistyta daug laiko, o rezultato 0. Manau nereikia keikti derybininku, nes prancuzai cia irgi ne su labdara atvaziave, nagai gerai lenkti i savo puse.
                gera gyventi gerai

                Comment


                  Kauno arena atpigo ne dvigubai, o 47 mln. lt

                  2007-05-29 16:43
                  Paulius Garkauskas, DELFI


                  Kauno "Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas tikina, kad Nemuno salos sporto arena per savaitę neatpigo daugiau nei du kartus – buvo tik sumažintas miesto koncesijos mokestis, o likusius pinigus tikimasi gauti iš ES. Nors areną projektuojanti Prancūzijos bendrovė „Bouygues Batiment International" (BBI) sumažino arenos kainą, Kauno vadovai negarantuoja, kad derybos bus sėkmingai baigtos.

                  Kaina sumažėjo 47 milijonais litų
                  Pirminis BBI pasiūlytas arenos projektas, jei būtų pasirašyta koncesijos sutartis, miestui būtų kainavęs 487 milijonus litų, tačiau Kauno vadovai pareiškė, kad už areną nebus mokama daugiau nei numatyta koncesijos įstatyme – 200 milijonų litų.



                  Pasak G.Navikausko, derybas dėl arenos statybos stabdė neaiški Kauno savivaldybės pozicija, tačiau praėjusią savaitę situacija išaiškėjo savivaldybei išsakius savo oficialią poziciją.


                  BBI sutinka areną pastatyti savivaldybei per 25 metus sumokant 200 milijonų litų, tačiau tai nereiškia, kad arena per savaitę atpigo beveik du su puse karto.


                  „Projekto vertė buvo 487 milijonai litų. Dabar projektą kiek supaprastinus, kaina pirminiais duomenimis sumažėjo iki 440 milijonų litų. Galbūt kaina dar labiau sumažės. 200 milijonų skirtų miestas, o likusius pinigus – ES. Paprasta aritmetika. Kuo daugiau duos ES, tuo mažiau reikės Vyriausybės paramos. Tokia yra schema ir tai nėra jokia aferinė schema. Niekas per naktį kainos du kartus nesumažino. Čia paprasčiausiai sumažinta miestui našta", - sakė G.Navikauskas.


                  Piginant areną buvo nuspręsta atsisakyti kai kurių prabangos elementų, VIP ložes perkelti į bendrą žiūrovų salės erdvę. Tai leido 6 metrais sumažinti arenos aukštį bei stipriai sumažinti arenos kainą.

                  G.Navikausko teigimu, ES parama, be kurios arena nebūtų net pradėta statyti, bus gauta.

                  „Paramą ne tik tikimasi gauti, bet ji bus gauta, jei bus įvykdytos sąlygos, kurias nuo pat projekto pradžios kelia prancūzai – miestas turi dalyvauti šiuose reikaluose, rengti paraišką. Aišku, prancūzai padės parengti gana sudėtingą paraišką. Taip pat Vyriausybė turi įtraukti šį objektą į prioritetinių statybų sąrašą. Šiaulių ir Panevėžio arenos į sąrašą buvo įtrauktos, tai mes galvojame, kodėl Kaunas neturėtų būti įtrauktas", - sakė G.Navikauskas.


                  Negarantuoja sėkmingos derybų pabaigos


                  Kauno meras Andrius Kupčinskas antradienį patvirtino, kad gautas oficialus BBI raštas dėl kainos mažinimo, tačiau kol kas nuo platesnių komentarų susilaikoma.


                  BBI įvykdžius Kauno savivaldybės reikalavimus ir sumažinus savivaldybei tenkančias išlaidas iki 200 milijonų litų A.Kupčinskas negarantavo, kad koncesijos sutartis bus pasirašyta.


                  „Mes dar vertinsime visus aspektus. Kainos nuolaida negarantuoja, kad iškart sėkmingai baigsime darybas", - sakė A.Kupčinskas.


                  G.Kirkilas: Kaunui reikia pasitempti

                  Premjeras Gediminas Kirkilas antradienį pareiškė, kad dėl arenos statybos apsispręsti turi pati Kauno valdžia.

                  „Tas faktas, kad mėginama ieškoti kompromisų, yra teigiamas. Labai svarbu, kad Kaunas turėtų areną, tačiau jeigu nebus suspėta iki Europos krepšinio čempionato, varžybos vyks kituose miestuose: po mėnesio savo areną atidarys Šiauliai, vėliau Klaipėda, galbūt Panevėžys. Konkurencija yra labai didelė ir Kaunui reikia labai stipriai pasitempti“, - Lietuvos radijui kalbėjo premjeras.

                  Comment


                    as nesuprantu ar pas mus zurnalistai tokie kvaili...kad tik dabar suprato kad ES pinigai i tuos 200mln. neiskaiciuoti buvo taigi tokiu atveju kaunui isviso 50mln.butu reikeje moketi apie 70% is ES lesu butu gave

                    Comment


                      Parašė Kema Rodyti pranešimą
                      Teisingai mastai, bet suprask, kad kai perki preke, juk turi zinoti jos kaina. O kaina dabar svyruoja simtais milijonu, tai i viena puse, tai i kita. Ir is principo ji ta pati, tik is vienos kisenes dedama i kita.
                      Kaina nebesvyruoja jokiais šimtais milijonų litų jau seniai. Yra nurodyta, kad Kauno miesto Savivaldybė mokės 2-2,3 milijonų eurų kasmetinį koncesijos mokestį. Savivaldybė nori išgirst tiksliai, o visiškai tiksliai pasakyt kol kas negalima, tačiau esantis svyravimas man neatrodo pernelyg neapibrėžtas.
                      Zodziu, issvaistyta daug laiko, o rezultato 0.
                      Arba rezultatas Kaunui gali būti itin geras. Todėl jų vietoj aš derybų nenutraukčiau, o mėginčiau dar kurį laiką tartis dėl trumpesnio termino ir t.t., o ne pulčiau viską mest, kai tiek nudirbta.
                      Paskutinis taisė ; 2007.05.30, 09:48.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        Parašė Rodyti pranešimą
                        Todėl jų vietoj aš derybų nenutraukčiau, o mėginčiau dar kurį laiką tartis dėl trumpesnio termino ir t.t., o ne pulčiau viską mest, kai tiek nudirbta.
                        Dabartinė taryba nelauks, nes jinai trykšta neapykanta šiam projektui ir jau senai būtų nubalsavę prieš, jei ne Kupčinskas.
                        When a man lies, he murders some part of the world

                        Comment


                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          Dabartinė taryba nelauks, nes jinai trykšta neapykanta šiam projektui ir jau senai būtų nubalsavę prieš, jei ne Kupčinskas.
                          ne visa taryba pries. ir labiau panasu, kad projektas judes, nei, kad nejudes. visa tai, ka galima rasti media - straipsnius, istraukas ir pareiskimus, video ir komentarus - yra politika. nei vienas LT projektas nera sulaukes toookio didelio demesio is sostines, ju makulaturos, vaduku ir panasiu rubikonu. o tai reiskia, kad esant po tokiu presu, reikia gudriai is jo islisti su labiausiai teigiamu rezultatu. o tai nera lengva. ir tai zino abi derybu puses.

                          Comment


                            Kaine nebesvyruoja jokiais šimtais milijonų litų jau seniai. Yra nurodyta, kad Kauno miesto Savivaldybė mokės 2-2,3 milijonų eurų kasmetinį koncesijos mokestį. Savivaldybė nori išgirst tiksliai, o visiškai tiksliai pasakyt negalima, tačiau esantis svyravimas man neatrodo pernelyg neapibrėžtas.
                            Na kaip kaina nesvyruoja, tiesiog nuo vienu ta nasta nueme, bet ja reikes uzkabinti kitiems. Juk is pradziu buvo pasakyta, kad savivaldybei kainuos 485mln, o dabar 200mln. Cia gudriai prancuzai suzaide, jei but koncesijos lubos 100mln., but ir uz tiek pasirase, tik viena beda yra, kad ne BBI Lietuvoje skirsto ES lesas, teks su Vilniumi derinti.

                            Ta igal kas klausetes siandien ta laida, idomu ka snekejo?
                            gera gyventi gerai

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Dabartinė taryba nelauks, nes jinai trykšta neapykanta šiam projektui ir jau senai būtų nubalsavę prieš, jei ne Kupčinskas.
                              Liutee, iš kur toks tvirtas įsitikinimas, kad dabartinė taryba nekenčia arenos projekto. Ar tik dėl to, kad dauguma - konservatoriai? Manyje asmeniškai dar knibžda viltis, kad tarybos žmonės nėra tokie durni, kad nubrauktų dvejų metų darbą ir viską vėl pradėtų iš pradžių. Arba gal jie turi atsarginį variantą - kad ir Miliūno tabletę? Suprantu, kad tai - visiškai ne tas, ko mes tikėjomės, bet vis geriau nei Rakausko briedis prie Megos.
                              Birth, school, METALLICA, death

                              Comment


                                Parašė Simex Rodyti pranešimą
                                Liutee, iš kur toks tvirtas įsitikinimas, kad dabartinė taryba nekenčia arenos projekto. Ar tik dėl to, kad dauguma - konservatoriai?
                                Didžia dalim taip, dėl to kad koncervatoriai. Aš žinau nemažai jų iš vidaus (tame tarpe ir Kupčinską).
                                When a man lies, he murders some part of the world

                                Comment


                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Didžia dalim taip, dėl to kad koncervatoriai. Aš žinau nemažai jų iš vidaus (tame tarpe ir Kupčinską).
                                  O dėl Kupčinsko garantuoji? Ir gal tada numanai, kokie kiti Tarybos žingsniai bus? Juk pasakyti, kad su prancūzais rišam yra viena, o nutarti, kad bus daroma po to - visai kita. Juk ir laiko svarstymams nebėra.
                                  Birth, school, METALLICA, death

                                  Comment


                                    Parašė Simex Rodyti pranešimą
                                    O dėl Kupčinsko garantuoji? Ir gal tada numanai, kokie kiti Tarybos žingsniai bus? Juk pasakyti, kad su prancūzais rišam yra viena, o nutarti, kad bus daroma po to - visai kita. Juk ir laiko svarstymams nebėra.
                                    Su Prancūzais riš ir turės skelbti naują konkursą.
                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Tokiu atveju - didelė krūva neskaniai kvepiančios rudos medžiagos...
                                      Birth, school, METALLICA, death

                                      Comment


                                        Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                        Na kaip kaina nesvyruoja, tiesiog nuo vienu ta nasta nueme, bet ja reikes uzkabinti kitiems.
                                        Bet kaina nesvyruoja. Viskas pasakyta pakankamai konkrečiai, tiek, kiek įmanoma. Rūpestis dėl ES paramos yra koncesininko reikalas. Tad, jei jie sugebės, puiku. Jei čia buvo galutinis jų žodis, kad jokių garantijų dėl paramos jie nesuteikia, tuomet įdomu, kam gula atsakomybė už paramos negavimą? Sutartyje koncesininką tam reikėtų įpareigoti ir tiek. Tuomet nebūtų jokių klaustukų, arba BBI eitų toliau (tokiu atveju turėtų žinoti, kad paramą gaus), arba pats BBI atsisakytų tęsti derybas ir viskas.
                                        <...> teks su Vilniumi derinti.
                                        Čia yra viena iš didžiausių blogybių.
                                        Paskutinis taisė ; 2007.05.30, 10:22.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Klausimas - gal kas žino, kada arenos klausimą svarstys taryba - šiandien ar rytoj?
                                          Birth, school, METALLICA, death

                                          Comment

                                          Working...
                                          X